Ergonomische zadelkrukken

Een zadelkruk is de perfecte kruk voor diverse toepassingen. Of je nu op zoek bent naar zitoplossingen voor dentale, industriële, medische of kantoor toepassingen. Door de open heuphoek wat een zadelkruk creëert, wordt je doorbloeding en spijsvertering verbeterd. Bij Score vind je veel verschillende opties: van zadelkrukken met lendensteun (rugleuning) tot zadelkrukken met armleuningen. 

Voordelen van zadelkrukken van Score

De zadelkrukken van Score hebben een aantal voordelen:

  • Ze bevatten een Balance mechaniek waardoor het zadel subtiel met je meebeweegt. Hierdoor blijven je spieren in beweging en verminder je rugklachten.
  • De zadelkrukken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, uitvoeringen en met verschillende stoffen. Hierdoor zijn ze voor verschillende branches geschikt.
  • De zadelkrukken zorgen voor een open heuphoek wat zorgt voor een betere doorbloeding en spijsvertering.
  • De anatomische gevormde zadelzitting van een zadelkruk kantel je bekken, waardoor je een natuurlijke S-curve in je wervelkolom krijgt. Dit is een neutrale houding zonder spierspanning en een belangrijke ergonomische eigenschap van een zadelkruk.

Smalle en brede zadelkrukken

Omdat iedereen andere voorkeuren heeft, vind je bij Score twee verschillende soorten zadelkrukken. Ons Amazone model is een smalle zadelkruk en de Jumper is een brede zadelkruk. Beide krukken zijn in verschillende uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar.

Waarom een zadelkruk?

Zowel op kantoor als bij tandartsen komen rugklachten veel voor. 65% van de tandartsen ervaart fysieke klachten bij hun dagelijkse werkzaamheden. Een verkeerde zithouding of onjuist gebruik van zitoplossingen is vaak de oorzaak. Een zadelkruk zorgt ervoor dat je bekken kantelt en je wervelkolom in een neutrale houding komt. Je voeten komen plat op de grond te staan, waardoor je benen licht gespreid zijn en je dichterbij je patiënt kunt zitten en minder voorover hoeft te buigen.

Het is belangrijk om veel af te wisselen en niet te lang op dezelfde stoel te zitten. Door af te wisselen tussen zitten, staan en bewegen werk je ergonomisch en gezond.

De zitoplossingen van Score

De zitoplossingen van Score zijn eindeloos. Van ergonomische zadelkrukken voor op kantoor tot zadelkrukken die geschikt zijn voor medische ruimtes: Score heeft ze. Heb je interesse in onze zadelkrukken? Vraag een gratis proefplaatsing aan en ervaar ze zelf of neem contact met ons op!

Nieuwsbrief