Tienduizenden prikken zetten... Hoe houd jij dat vol?

Zie filmpje

Vaccineren tegen Covid-19 is een megaklus

Vaccineren tegen Corona Covid-19 is letterlijk een miljoenen job. De Nederlandse overheid heeft ruim 50 miljoen vaccins besteld bij verschillende leveranciers wat dan weer voldoende moet zijn voor 29 miljoen mensen. Er zijn 25 miljoen naalden ingekocht. De zorgmedewerkers die dit vaccin toedienen, zetten tienduizenden prikken per maand. Dit is een hele intense opdracht voor de artsen en verpleegkundigen.

Score Medical helpt zorgmedewerkers om deze klus aangenamer te maken met behulp van goede ergonomische stoelen. Al die artsen en verpleegkundigen die deze prikken zetten staan letterlijk in de frontlinie. Lange dagen, kans op besmetting en de aard van de werkzaamheden is vrij eentonig. Goede hulpmiddelen helpen zorgmedewerkers om afstand te houden en een goede werkhouding aan te nemen.

Met de stoelen van Score werk je professioneel tijdens de vaccinatiecampagne. Door goed na te denken over de opstelling, maak je het mogelijk om de patiënt altijd op een veilige manier te benaderen en te vaccineren. Voorkom op de lange termijn nek-, schouder- en rugklachten en kies voor een goede fysieke ondersteuning voor een Score zadelkruk of taboeret.

Ons advies voor de stoelenset voor vaccineren

Vind jij vaccineren zwaar werk?  

Een hele dag staand werk doen is intensief. Een goede inrichting van de werkplek  is van belang voor de medewerkers van de vaccinatie locatie. Stahulpen of goede krukken, zoals de Score Amazone Zadelkruk, helpen artsen en verpleegkundigen die het vaccin toedienen om aangenaam hun werk te kunnen doen. In combinatie met een goede patiëntenstoel, bijvoorbeeld de Vena Standaard kun je een veilige werkopstelling creëren voor de zorgmedewerker en de patiënt. Zie het filmpje (links) voor een mogelijke inrichting van de vaccinatie werkplek. Score heeft speciaal voor de Corona Covid-19 vaccinatiecampagne een set van ergonomische stoelen beschikbaar.

Ons advies voor stoelen

Veilig en ergonomisch werken met Score

Zeven redenen om te kiezen voor Score stoelen

  1. De zorgmedewerker werkt veilig door achter de patiënt te werken. Face-to-face contact wordt zo voorkomen.
  2. Doordat de patiënt zit, kan de zorgmedewerker zittend met behulp van een zadelkruk op een goede fijne werkhoogte zijn of haar werk doen. 
  3. Door de wielen kan de zorgmedewerker eenvoudig heen en weer bewegen tussen werktafel en patiënt
  4. De patiënt zit stabiel en comfortabel in een stoel met arm-ondersteuning. Dit zorgt voor rust bij de patiënt en is positief voor de werksituatie
  5. Door de patiënt naar voren te laten kijken, heeft hij of zij geen zicht op de naald. Dit kan voorkomen dat de patiënt onwel wordt
  6. De PUxx stoffering is uitermate geschikt in een medische omgeving en kan worden gereinigd met desinfecterende schoonmaakmiddelen op basis van alcohol of chlorides. 
  7. Na de vaccinatie campagne kunnen de stoelen worden ingezet als werkstoel of bloedafname stoel. Ook kan de Vena Standaard Bloedafnamestoel worden gebruikt als bureaustoel of laboratorium stoel door de bloedafname armleggers af te nemen. Een duurzame investering. 

Voor meer informatie over de inzet van stoelen, neem contact op met Score


Nieuwsbrief