De beste zadelkruk voor jou!

De zoektocht naar een zadelkruk leidt niet voor iedereen tot dezelfde zitoplossing. Een betere vraag is: wat is de beste zadelkruk voor jou? Een goede zadelkruk is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder je werkplek, werkzaamheden, de intensiteit van je werk en de kwaliteit van de zadelkruk. Wij hebben deze punten voor je op een rij gezet, ontdek snel wat de beste zadelkruk voor jou is. 

Ergonomische zadelkruk

Een goede zadelkruk begint bij het ergonomisch ontwerp, wat in verband staat met hoe goed je presteert. Een goede houding is 1 van de aspecten dat bijdraagt aan een gezond lichaam. Een uitgerust en ontspannen lichaam zorgt er weer voor dat je je beter voelt, zowel fysiek als mentaal. En wanneer je beter in je vel zit, presteer je ook beter. Een goede zithouding zorgt er dus voor dat jij ontspannen je werk kunt doen. Het ergonomische ontwerp van een zadelkruk is zoals je merkt enorm van belang, omdat het zich aanpast aan jouw specifieke houding én jouw houding corrigeert.

Waar zit je? Ontdek de beste zadelkruk!

De beste zadelkruk voor jou is afhankelijk van wáár je zit. Zowel in de letterlijke als de figuurlijke zin. De sector waarin jij werkt heeft invloed op jouw keuze voor de beste zadelkruk. 

Zo heeft een tandarts andere behoeften dan iemand die op kantoor werkt. Denk hierbij onder andere aan de ruimte die je hebt om te bewegen. Als tandarts heb je vaak weinig beenruimte en kan een zadelkruk ideaal zijn. De hoogte van de zadelzitting en de lichte spreidstand van de benen zorgt ervoor dat je beide benen iets meer aan de zijkant geplaatst worden. Hetzelfde geldt voor de tandarstassistente die vaak tegenover de tandarts werkt. Op deze manier kunnen tandarts en tandartsassistent hun benen onder de patiënt "scharen" zoals dit genoemd wordt in de praktijk. 

Kies een Amazone model met een smallere zitting of zit je liever wat breder? Dan is de Jumper zadelkruk meer geschikt. Kortom: je doet er dus goed aan om een zadelkruk te zoeken die geschikt is voor jouw branche of dat nu Dental, Office, Medical of Industry is . 

De beste zadelkruk op jouw werk?

Voor verschillende branches vind je bij Score speciale zadelkrukken, waaronder Dental, Office, Medical of IndustryDe vier sectoren staan respectievelijk voor tandartsen en mondhygiënisten (dental), huisartsen en medische specialisten (medical), industrie en laboratorium (industry) en kantoor en retail (office). Welke zadelkruk het beste voor jou is, hangt dus af van je werkplek.

Het is belangrijk om veel af te wisselen en niet te lang op dezelfde stoel te zitten. Door af te wisselen tussen zitten, staan en bewegen werk je ergonomisch en gezond. Dynamisch werken wordt dit ook wel genoemd.

De juiste zadelkruk op het juiste moment

Mis je een zadelkruk die qua stijl en hygiëne-eisen bij jouw werkplek past? De gestoffeerde krukken van Score zijn in verscheidene uitvoeringen en kleuren te verkrijgen. Voor plekken waar hygiëne-eisen streng zijn is een zadelkruk met een PUxx® bekleding ideaal. Dit is een hoogwaardig kunstleder op PU basis, die je met de meeste schoonmaakmiddelen kunt reinigen. Vind je het belangrijk dat de kruk qua kleur past bij jouw inrichting? Kies dan uit het uitgebreide assortiment kleuren en stoffen van bijvoorbeeld  Stamskin of PUxx bekleding.


Balance mechaniek in de zadelkrukken van Score

Een goede zadelkruk daagt jouw lichaam uit en zorgt ervoor dat kleine spieren continu in beweging blijven. De zadelkrukken van Score zijn uitgerust met een speciaal Balance mechaniek. Dit mechaniek zorgt ervoor dat het zadel subtiel naar alle kanten met je meebeweegt. Bovendien creëert het zitten op een zadelkruk van Score een “open heuphoek", wat resulteert in een betere zithouding en in minder nek- en rugklachten. Met het unieke Balance mechaniek train je je romp- en rugspieren. Je daagt je lichaam onbewust en ongemerkt uit en werkt zo aan een sterkere houding. Doordat de zadelkruk zich aan jou aanpast in plaats van andersom, zit een kruk met een Balance mechaniek jou altijd als gegoten.


De optimale balans tussen staan en zitten met de beste zadelkruk

De belangrijkste pijler van de kwaliteit van een zadelkruk is dat hij meebeweegt met jouw bewegingen. Met de innovatieve zadelkrukken van Score maak je actieve ontspanning in de juiste werkhouding mogelijk. Wij geloven in de kracht van afwisseling, waardoor je zelfs ‘de beste zadelkruk’ moet afwisselen met andere zitoplossingen, zoals een zit-sta bureau of een gewone bureaustoel.
Gratis proefplaatsing van jouw beste zadelkruk aanvragen?

Ben jij erachter wat de beste zadelkruk is voor jou? Ervaar de ergonomische voordelen van dynamisch werken met ons assortiment aan Score zadelkrukken. Gelijk uitproberen? Vraag dan een gratis proefplaatsing aan of neem contact met ons op!

Ben je op zoek naar een zadelkruk voor op het werk of voor thuis? Lees hoe jij hygiënisch en veilig werkt met de zitoplossingen van Score. Werk je thuis? Lees dan onze blog met vier tips over effectief thuiswerken of bekijk onze zitoplossingen voor effectief, prettig en vooral gezond thuiswerken!

    

Nieuwsbrief