PUxx® en Stamskin® Top; wanneer kies je voor welke bekleding?

29 oktober 2019

Stamskin® Top en PUxx® zijn twee hoogwaardige afwerkingen met een leather-look die veel gebruikt worden. Kwaliteit is altijd een belangrijke waarde voor een Score kruk en stoel. Om die reden biedt Score keuze uit verschillende kunstlederen afwerkingen. Maar wanneer kies je voor Stamskin® Top of PUxx®? Wij zetten de verschillen op een rijtje.

Op werkplekken waar hygiëne belangrijk is, zoals in ziekenhuizen en op laboratoria, is een stoel met stoffen bekleding natuurlijk niet toegestaan. Je kunt dan kiezen voor stoel gemaakt van pur, hout of  bekleed met een kunstleer. Een kunstlederen stoel van Stamskin® Top of PUxx® is comfortabeler en vaak ook mooier omdat je kunt kiezen uit verschillende kleuren.

PUxx®: voor werkomgevingen waar ontsmetting van belang is

PUxx® is een hoogwaardig kunstleder op PU basis. Het grote voordeel van PUxx® is dat je het met de meeste schoonmaakmiddelen kunt reinigen. Zonder problemen kan PUxx® worden ingezet in omgevingen waar hoge eisen zijn omtrent hygiëne. Schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen op basis van chloor, alcohol of waterstofperoxide vormen dus geen probleem. Een kunstleder op basis van PU voelt minder warm dan kunstleder op basis van PVC. Dit maakt het nog aangenamer om op een kruk of stoel van Score te werken met PUxx® bekleding.

Stamskin® Top: een echte allrounder

Stamskin® Top is een toonaangevend kunstleder op basis van PVC van hele hoge kwaliteit. De Sanitized® bewerking beschermt Stamskin® Top tegen de vorming van schimmels en algen, vermindert huisstofmijt, vervelende geuren en biedt langdurige materiaalbescherming. Doordat je keuze hebt uit vele kleuren is Stamskin® Top de ideale oplossing voor ruimtes waar consumenten en patiënten komen.

Stamskin Top® maak je schoon zoals je de meeste oppervlakken schoonmaakt: met water en een milde zeep. Agressieve zepen, zoals afwasmiddel met zuren en reinigingsmiddelen op basis van chloor en alcohol zijn dus niet geschikt.

Score Zadelkrukken van PUxx® en Stamskin® Top

Zowel PUxx® als Stamskin® zijn waterdicht en bestand tegen lichaamsvocht zoals bloed en urine. Natuurlijk moet je bloed en urine vlekken wel meteen afnemen. Wordt in een werkomgeving zwaardere eisen gesteld aan ontsmetting en reiniging en worden hier zwaardere schoonmaakmiddelen gebruikt? Dan is PUxx® is de beste keuze.

Wist je dat Score naast de PUxx® en Stamskin® Top zadelkrukken ook een naadloos afgewerkte comfortabele kunstleren cleanroom zadelkruk (Frauenhofer getest en gecertificeerd) in haar assortiment heeft?

Wil je meer weten over de onze kunstlederen zitoplossing in Stamskin® of PUxx®? Neem contact op met Score en laat je adviseren over de juiste zitoplossingen voor jouw werkomgeving.

Nieuwsbrief