Het Balance mechaniek van Score: dé manier om ergonomisch te zitten en werken!

18 oktober 2021

Tijdens het werken is het uiteraard belangrijk om ergonomisch verantwoord te zitten. Een juiste zithouding voorkomt rugklachten doordat je je rug- en nekwervels ontspant. Het Balance mechaniek van Score zorgt voor deze juiste werkhouding doordat de zitting continu subtiel met je meebeweegt. Hierdoor neem je niet alleen een goede en actieve werkhouding aan, maar train je ook nog eens je rug- en buikspieren. Ben je benieuwd naar dit mechaniek? Lees gauw verder!

Hoe werkt het Score Balance mechaniek?

Wanneer je als gebruiker van de zadelkruk van houding verandert, laat het uitgekiende Balance mechaniek het zadel meebewegen. Het unieke instelbare Balance-mechaniek zorgt ervoor dat het zadel subtiel met je meebeweegt. Door deze ‘micro’-bewegingen van je bekken worden spiergroepen en tussenwervelschijven
niet constant even zwaar belast. Je voorkomt daarmee pijnklachten, en traint de conditie van je rug- en buikspieren. De mate van de beweging in het Balance mechaniek kan ingesteld worden door aan de ring te draaien die onder de zadelkruk zit. 

De perfecte zithouding 

Een aantal van de zadelkrukken van Score bevat een Balance mechaniek dat jou de perfecte houding aan laat nemen tijdens het werken. Omdat je gedurende de werkdag blijft bewegen voorkom je klachten aan je rug, nek en schouders. Wanneer je zit op een zadelkruk creëer je een open heuphoek en je zorgt dat je rechtop gaat zitten. Hierdoor neemt je rug een ontspannen houding aan, wat je ademhaling, doorbloeding en spijsvertering bevordert. Zitten op een zadelkruk zorgt er verder voor dat je rug- en nekwervels in een gezonde positie komen te staan, waardoor jij ergonomisch juist zit.

Ergonomisch zitten met de zadelkruk van Score

Een Score zadelkruk draagt bij aan een gezonde en actieve zithouding door de hoge zit. Je  behoudt hierbij de gezonde houding van het staan terwijl je ook het comfort van het zitten ervaart. Neem de juiste houding aan door zo hoog mogelijk op je zadelkruk te gaan zitten en hem zo in te stellen dat je met je voeten op de grond komt. Hierbij kantelt je bekken en neemt de wervelkolom een natuurlijke S-vorm aan. 

Ergonomisch werken met meer comfort

Voor nog meer comfort en zitgemak kunnen de Score zadelkrukken uitgebreid worden met een lendensteun en armleuningen. Naast de Score zadelkrukken is de Jolly ook een goede optie voor een gezonde en actieve werkhouding. Deze kruk heeft een vorm van een fietszadel die ook erg aangenaam zit. Voor meer informatie, neem contact met ons op!

Nieuwsbrief