Drie zitoplossingen voor de dentale branche

29 oktober 2019

Binnen de dentale branche zit je veel en vaak. Vanzelfsprekend wil je dit ook op de juiste en meest prettige manier doen. Wij laten je graag drie zitoplossingen zien voor deze branche, die je wellicht aan zullen spreken.

1. Zadelkruk Amazone of Jumper met balance-mechaniek

   Amazone-en-Jumper-zadelkruk.jpg

Als tandarts of assistent zit je lang in dezelfde houding en heb je een relatief klein werkgebied. Door met je benen schuin naar beneden te zitten, kun je goed onder de behandelstoel komen en benut je de ruimte optimaal. Daarnaast zorgt deze houding ervoor dat je je werk langer en beter vol kunt houden. Een zadelkruk is hiervoor een ideale zitoplossing. De Amazone of Jumper zadelkruk met balance-mechaniek zorgen ervoor dat je hiermee actief en ontspannen kunt werken, in de juiste houding. Ook kun je je hiermee beter concentreren. Het Balance-mechaniek zorgt ervoor dat het zadel subtiel met je meebeweegt. Het geeft extra comfort en heeft een gunstig effect op de spieren en je wervelkolom.

Geschikt voor: tandarts, mondhygiënist, assistent

2. Ergo Shape

  Score-Dental-Ergo-Shape.jpg

Als mondzorg professional werk je regelmatig alleen en moet je veel bewegen rondom je patiënten. Door op een aflopende stoel te zitten, zijn je benen meer naar opzij in plaats van voren geplaatst. Je kunt hierdoor sneller en makkelijker bewegen en je hoeft je niet in allerlei bochten te wringen om bij de patiënt te komen.  De Ergo Shape heeft een vrij traditionele zitting en een aflopend zitvlak. Hij voorkomt afknelling van de bovenbenen, wat de doorbloeding van de benen stimuleert.

Geschikt voor: tandarts en mondhygiënist

3. Ergo Support

Score-Dental-Ergo-Support.jpg

Wanneer je microscopisch werk doet, is dit vaak langdurig en fijnmotorisch. Goede ondersteuning van je armen is dus essentieel, zodat ze niet verstijven. Door de Ergo Support kun je je armen dicht bij je lichaam houden, zodat je ergonomisch, ondersteund en ontspannen kunt werken. De Ergo Support zorgt voor een stabiele zithouding met een open heuphoek, door de unieke aflopende zitting.

Geschikt voor: specialisten die microscopisch werk verrichten

Meer weten over de zitoplossingen van Score voor de dentale branche? Download onze brochure, vraag een proefplaatsing aan of neem contact op! 

Nieuwsbrief