Alles wat je nog niet wist over de zadelkrukken van Score

29 oktober 2019

Een zadelkruk kan voor velen een geschikte zitoplossing zijn. Als echte expert op het gebied van zitoplossingen delen wij graag alle ins en outs over onze zadelkrukken met je.

Balance mechaniek

Een groot aantal van de zadelkrukken van Score zijn uitgerust met een heus balance mechaniek. Het unieke balance mechaniek zorgt ervoor dat het zadel subtiel naar alle kanten met je meebeweegt. Door het balance mechaniek blijven kleine spieren in beweging. Dit zorgt voor een sterk lichaam. Ook is dit mechaniek goed voor je rug. Je kunt je werkhouding langer volhouden, hebt minder pijnklachten en blijft je kleine romp- en rugspieren trainen. Multifunctioneel dus!

Handsfree hoogteverstelling

Sommige zadelkrukken zijn in hoogte te verstellen. Middels een voetbediening is dit mogelijk. In situaties waarin je beide handen voor je werkzaamheden nodig hebt of steriel moet houden, kan dit erg handig zijn.

Amazone en Jumper: verschillende soorten

Er zijn diverse soorten zadelkrukken. Score hanteert in de basis twee zadelkrukken: de jumper en de amazone. Naast het gezond zitten wil je ook comfortabel zitten. Daarom heb je keuze uit twee krukken, die dezelfde prijs hanteren.

Jumper: Deze zadelkruk heeft een brede zitting

Amazone: Deze zadelkruk heeft een smalle zitting

Betere concentratie, energie én focus

Wanneer je voor langere tijd op een stoel zit, kan dit leiden tot bloedvaten in je benen die worden afgekneld. Een zadelkruk voorkomt dit. Op een zadelkruk zit je automatisch hoger, waardoor je een grotere heuphoek en kniehoek hebt. Hierdoor kun je beter ademhalen en kun je je beter concentreren. Wel zo handig voor op je werkplek, toch?

Een zadelkruk is dus een handige oplossing die ergonomische voordelen én praktische oplossingen met zich meebrengt. Ze zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende groottes, kleuren en afwerkingen. Benieuwd? Neem hier een kijkje!

Nieuwsbrief