Score Dental Jolly

Zadelkruk Jolly is uitgevoerd met een soort fietszadel. Een erg handig en comfortabele kruk die er snel even bijgepakt kan worden voor ontspanning.

Delen:

» Levertijd

» Proefplaatsing aanvragen

Score Dental Zadelkrukken

‘Zittend staan’ of ‘staand zitten’. Oftewel: een actieve ontspanning in de juiste werkhouding. Dát is de filosofie achter de innovatieve Score Dental zadelkrukken. Vandaag de dag is het wereldwijd dé zitoplossing voor zo’n 35.000 dentale professionals.

De Score Dental zadelkruk heeft drie belangrijke voordelen:

1. De natuurlijke rechte zithouding voorkomt rug- en nekklachten
Traditionele werkstoelen laten slechts een beperkte heuphoek toe. Daarmee is het erg vermoeiend om je wervelkolom, nek en hoofd in een gunstige verticale stand te houden. Goed zitten met een kleine heuphoek is vrijwel niet vol te houden. Rechtop zitten kost dan simpelweg te veel spierkracht. Het gevolg is dat je vanzelf ingezakt en zelfs voorovergebogen gaat werken.

De zadelkrukken van Score Dental voorkomen dit. Door de unieke vorm van het zadel en de hoge zit zorgen ze ervoor dat je heuphoek wordt geopend (tot 140 graden) en je bekken wordt gekanteld. Hierdoor komen je ruggenwervels, nek en hoofd als vanzelf in een gezonde verticale positie (‘neutrale houding’; zie hieronder) te staan. Je behoudt de gezonde houding van het staan, terwijl je ook de voordelen geniet van de stabiliteit en het comfort van traditioneel zitten.
2. Je kunt dichter bij de patiënt zitten
dus minder voorover hoeven buigen.

Bij een heuphoek van 90 tot 110 graden zitten je benen vaak zodanig in de weg dat je niet goed dicht bij je patiënt kunt zitten. Hierdoor ga je je rug meer buigen en belasten om goed in de mond te kunnen kijken.
De behandelstoel hoger plaatsen is geen optie omdat je dan je armen verder moet optillen en de spanning op je schouders en nek toeneemt.
Op een Score Dental zadelkruk zit je hoog en met je bovenbenen meer naar beneden en opzij gericht (in plaats van naar voren). Hierdoor kun je je benen beter kwijt onder de behandelstoel, waardoor je veel dichter op de patiënt kunt zitten. Bovendien kun je door de spreiding van je benen gemakkelijker rondom je patiënt bewegen door simpel af te zetten.
3. Je open houding zorgt voor betere concentratie en energie
Langdurig statisch zitten op een traditionele stoel kan leiden tot een dof of tintelend gevoel omdat bloedvaten worden afgekneld. Door de open houding en ergonomische vorm van de Score Dental zadelkruk vergemakkelijkt de ademhaling waardoor je meer zuurstof opneemt. Bovendien verbetert de spijsvertering en is de bloedcirculatie optimaal. Het resultaat? Een betere concentratie, meer focus en een actievere houding waardoor je de hele dag meer energie hebt en je je
patiënten beter kunt helpen.

Opties en accessoires

Standaard uitvoering en instellingen

Vaste zithoek
Geschikt voor harde vloeren
Zachte wielen
ø 65 mm

Aluminium onderstel ∅ 54 cm
Kunstleer lijkt op natuurlijk leer, en voelt ook zo aan. De Kunstleer van Score is een PVC gecoat katoenen breisel met een microporeuze structuur, dat nagenoeg geen vocht opneemt en doorlaat.
Kunstleer
Opties zonder meerprijs
Geschikt voor vloerbedekking
Harde wielen
ø 65 mm

Trompetvoetjes

Alu. onderstel rond en glad ∅ 50 cm

Alu. onderstel rond en glad ∅ 60 cm
Opties en accessoires met meerprijs
Het  Balance-mechaniek bevordert het actief zitten. Verplaatst de gebruiker het gewicht dan
Balance instelbaar
Wielen worden bij belasting van de stoel geremd
Zachte wielen - belast geremd
Stamskin TOP F4340, urine-, bloed-, zweet-, schimmelbestendig, waterafstotend, milieuzorgsysteem ISO 14001
Stamskin

Voetbediening
Kunstleer

Zwart K11
Stamskin

Felgroen K81

Felrood K87

Oranje K93
Turquoise K184
Turquoise K184

Lichtblauw K80

Donkerblauw K89

Antraciet K85
Grijs
Grijs K195

Zwart K05
Accepteren ×