Score Dental - Amazone Balance

De essentie van gezond zitten is dynamisch zitten. Het unieke Balance-mechaniek zorgt ervoor dat het zadel subtiel met je meebeweegt. Door deze ‘micro’-bewegingen van je bekken worden spiergroepen en tussenwervelschijven niet constant even zwaar belast. Je voorkomt daarmee pijnklachten, houdt je werkhouding langer vol en traint de conditie van je rompspieren.

De mate van beweging van het Balance-mechaniek is gemakkelijk naar eigen voorkeur in te stellen. Dit doe je door aan de ring te draaien.

De smallere en meest populaire variant van de twee type zittingen, de Amazone, faciliteert de meest open heuphoek. Je gewicht wordt evenwichtig verdeeld over zitting en vloer. De Amazone-zitting biedt de optimale balans tussen de controle en gezonde houding van ‘staan’ en het comfort van ‘zitten’.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste zadelkruk? Download het document: 'Welke zadelkruk past bij je?' (links).

Delen:

» Levertijd

» Proefplaatsing aanvragen

Score Dental Zadelkrukken

‘Zittend staan’ of ‘staand zitten’. Oftewel: een actieve ontspanning in de juiste werkhouding. Dát is de filosofie achter de innovatieve Score Dental zadelkrukken. Vandaag de dag is het wereldwijd dé zitoplossing voor zo’n 35.000 dentale professionals.

De Score Dental zadelkruk heeft drie belangrijke voordelen:

1. De natuurlijke rechte zithouding voorkomt rug- en nekklachten
Traditionele werkstoelen laten slechts een beperkte heuphoek toe. Daarmee is het erg vermoeiend om je wervelkolom, nek en hoofd in een gunstige verticale stand te houden. Goed zitten met een kleine heuphoek is vrijwel niet vol te houden. Rechtop zitten kost dan simpelweg te veel spierkracht. Het gevolg is dat je vanzelf ingezakt en zelfs voorovergebogen gaat werken.

De zadelkrukken van Score Dental voorkomen dit. Door de unieke vorm van het zadel en de hoge zit zorgen ze ervoor dat je heuphoek wordt geopend (tot 140 graden) en je bekken wordt gekanteld. Hierdoor komen je ruggenwervels, nek en hoofd als vanzelf in een gezonde verticale positie (‘neutrale houding’; zie hieronder) te staan. Je behoudt de gezonde houding van het staan, terwijl je ook de voordelen geniet van de stabiliteit en het comfort van traditioneel zitten.
2. Je kunt dichter bij de patiënt zitten
dus minder voorover hoeven buigen.

Bij een heuphoek van 90 tot 110 graden zitten je benen vaak zodanig in de weg dat je niet goed dicht bij je patiënt kunt zitten. Hierdoor ga je je rug meer buigen en belasten om goed in de mond te kunnen kijken.
De behandelstoel hoger plaatsen is geen optie omdat je dan je armen verder moet optillen en de spanning op je schouders en nek toeneemt.
Op een Score Dental zadelkruk zit je hoog en met je bovenbenen meer naar beneden en opzij gericht (in plaats van naar voren). Hierdoor kun je je benen beter kwijt onder de behandelstoel, waardoor je veel dichter op de patiënt kunt zitten. Bovendien kun je door de spreiding van je benen gemakkelijker rondom je patiënt bewegen door simpel af te zetten.
3. Je open houding zorgt voor betere concentratie en energie
Langdurig statisch zitten op een traditionele stoel kan leiden tot een dof of tintelend gevoel omdat bloedvaten worden afgekneld. Door de open houding en ergonomische vorm van de Score Dental zadelkruk vergemakkelijkt de ademhaling waardoor je meer zuurstof opneemt. Bovendien verbetert de spijsvertering en is de bloedcirculatie optimaal. Het resultaat? Een betere concentratie, meer focus en een actievere houding waardoor je de hele dag meer energie hebt en je je
patiënten beter kunt helpen.

Opties en accessoires

Standaard uitvoering en instellingen
Het  Balance-mechaniek bevordert het actief zitten. Verplaatst de gebruiker het gewicht dan
Balance instelbaar
Geschikt voor harde vloeren
Zachte wielen
ø 65 mm

Aluminium onderstel ∅ 54 cm
Stamskin TOP F4340, urine-, bloed-, zweet-, schimmelbestendig, waterafstotend, milieuzorgsysteem ISO 14001
Stamskin
Opties zonder meerprijs
Geschikt voor vloerbedekking
Harde wielen
ø 65 mm

Alu. onderstel rond en glad ∅ 50 cm

Alu. onderstel rond en glad ∅ 60 cm
PUxx is vrij van PVC en Ftlaat, 100% waterproof, urine en bloed bestendig. Bacterie- en schimmelwerende behandeling. Oeko-tex certificaat. Uiterst  krasbestendig. Hoog comfort doordat warmte goed wordt afgevoerd (geen zweterig gevoel)
PUxx
Zie Welke zadelkruk past bij je? Onder Ergonomie vind je meer informatie over het kiezen van de juiste hoogte en gedetailleerde richtlijnen.
Laag (mid 25), zithoogte: 49-63 cm

Standaard (mid31), zithoogte: 59-77 cm
Voor personen met een lengte vanaf 190 cm. Zie Welke zadelkruk past bij je? onder de sectie Ergonomie voor meer gedetailleerde richtlijnen.
Hoog (Mid38) zithoogte 63-88 cm
Opties en accessoires met meerprijs
360°rond te draaien armlegger/rugleuning die eenvoudig uit de weg is te draaien.Voor ondersteuning van één of beide armen en als rugsteun te gebruiken.

NB.:  De 360° Support arm/rugsteun is een accessoire passend op de basis modellen Score zadelkrukken en Medical Line taboeretten. Deze wordt aan de gasveer gemonteerd. De hoogte instelling is hierdoor beperkt.  

Let op, er is altijd kantelgevaar bij gebruik van een zadelkruk of taboeret. We adviseren een Ø 68 cm onderstel (voetenkruis) in combinatie met een 360° Support.
360° Support, draaibare rug/armsteun
Wielen worden bij belasting van de stoel geremd
Zachte wielen - belast geremd

Aluminium onderstel ∅ 68 cm

Alu. onderstel, zwart ∅ 68 cm

Voetbediening
Stamskin

Felgroen K81

Felrood K87

Oranje K93
Turquoise K184
Turquoise K184

Lichtblauw K80

Donkerblauw K89

Antraciet K85
Grijs
Grijs K195

Zwart K05

Bicolor groen/antraciet

Bicolor Rood/Antraciet

Bicolor Oranje/Antraciet

Bicolor Zwart/Antraciet
Alle overige kleurcombinaties die binnen de 11 stamskin-kleuren van Score vallen. Neem hiervoor contact op met Score.
Bicolor overige kleurcombinaties
PUxx

Zwart Pu05

Grijs PU95

Donkerblauw PU89
Accepteren ×